תחומי התמחות

 

תחומי התמחות עיקריים

 
 
ד"ר גבריאל כץ
 
 
 

ניתוחי ירוד (קטרקט)

 
העדשה התוך עינית מאבדת את שקיפותה עם הגיל. כמו כן, ישנם גורמים נוספים שיכולים לזרז תהליך זה כגון: חבלה, שימוש ממושך בסטרואידים, סוכרת או ניתוחי עיניים. אבדן השקיפות מוביל לירידה בחדות הראייה. בכדי לפתור את הבעיה, במהלך הניתוח מפוררים את העדשה באמצעות גלי קול, ומוציאים אותה מהעין. במקומה משתילים עדשה מלאכותית. קיימות כיום עדשות, המאפשרות תיקון אסטיגמטיזם וכן עדשות מולטי-פוקליות. הניתוח מתבצע בהרדמה מקומית וללא תפרים בדרך כלל. קיימת אפשרות לבצע חלק מהניתוח באמצעות לייזר, אך גם במקרה כזה, רוב הניתוח, הכולל את הוצאת העדשה והשתלת העדשה המלאכותית, מתבצע באותה הצורה בדיוק.
 
 
 
 

ניתוחי כריתת זגוגית (ויטרקטומיה) למחלות מרכז הראייה

 
זהו ניתוח שנועד לפתור מצבים של חור במרכז הראייה (מקולרי), ממברנה אפירטנלית. מרכז הראייה מהווה חלק קטן מהרשתית, מילימטרים בודדים, אך פגיעה בו עלולה להוביל לירידה משמעותית בראייה. בניתוחים אלו מטפלים בהפרעה למבנה התקין של מרכז הראייה. לרוב, הפרעה מבנית זו נובעת מהפרעה בקשר בין הזגוגית, הממלאת את חלל העין, לבין הרשתית המרכזית. לעיתים יש צורך בשימוש בגז, הממלא את חלל העין, וכן בשמירה על תנוחת ראש למספר ימים. גז מגביל מאד את הראייה בשבועות הראשונים לאחר הניתוח. כמו כן, חל איסור על עלייה למקומות גבוהים וטיסה כאשר יש גז בעין.
 
 
מומחה לניתוחי קטרקט
 
 
 

ניתוחי כריתת זגוגית (ויטרקטומיה) למחלות הנובעות מסוכרת

 
חולי סוכרת סובלים מסיבוכים רבים בעיניים. ההתוויה לניתוח בחולי סוכרת הינה סמקרה של שלושה סוגי סיבוכים אפשריים:
  1. דימום תוך עיני שלא חולף תוך זמן סביר.
  2. צמיחת כלי דם, אשר אינה נשלטת באמצעות טיפול בלייזר או בהזרקות תוך עיניות.
  3. בצקת של מרכז הראייה, שעמידה לטיפול.

במהלך הניתוח מנקים את הזגוגית בתוך חלל העין, יחד עם הדימום, ומטפלים במרכז הראייה לפי הצורך.
 
 
 
 

טיפולי לייזר לרשתית לאבחנות שונות

 
טיפולים אלו מתבצעים לצורך אבחנה של קרע ברשתית, רטינופתיה סוכרתית, תהליכים ניווניים בזגוגית העין וכן חבלות. כל התופעות הללו יכולות להוביל לקרעים ברשתית. ניתן להגביל את הקרעים ברשתית באמצעות לייזר, המייצר כוויות חום קטנות סביב הקרע. הטיפול אינו "מעלים" את הקרע, אך הוא נועד להפחית את הסיכוי למעבר נוזל דרך הקרע לחלל התת רשתי, ובכך מונע היווצרות של היפרדות רשתית. הלייזר הטרמי משמש גם לטיפול בסיבוכים של סוכרת, כגון: רטינופתיה שגשוגית ובצקת של מרכז הראייה.
 
 
ד"ר גבריאל כץ - רשתית וזגוגית מתקדמים
 
 
 

ניתוחים לתיקון הפרדות רשתית

 
קרעים לא מטופלים יכולים להוביל להיפרדות רשתית. ההפרדה של הרשתית מהשכבה הדמית, אליה היא צמודה באופן תקין, מובילה לנזק מתקדם בשדה הראייה, שיכול להוביל לאבדן ראייה מלא. מטרת כל הניתוחים הינה להחזיר את הרשתית למקומה, וליצור צלקת סביב הקרע, שתמנע היפרדות רשתית חוזרת. לעיתים קרובות, יש צורך בשימוש בגז ובתנוחת ראש מסוימת במהלך שלאחר הניתוח. גז מגביל מאוד את הראייה בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח. כמו כן, חל איסור על עליה למקומות גבוהים וטיסה כאשר יש גז בעין.
 
 
 
 

הזרקות לזגוגית, כגון: אווסטין, לוסנטיס, איליה

 
ההזרקות מתבצעות להתוויות שונות, כגון: ניוון מרכז הראיה (AMD), סוכרת וחסימות ורידיות ברשתית. רוב התרופות פועלות במנגנון של הקטנת החדירות מכלי הדם, ולכן משפרות את הבצקת במרכז הראייה. ראייתם של כמחצית מהחולים משתפרת בעקבות השיפור בבצקת, אך ההשפעה, בדרך כלל, זמנית, ויש צורך בהזרקות חוזרות.